おはようございます。

先日お客様から自家製のカンテンを頂きました(*^_^*)

110526_1429~01

 

←もっと涼しげな器に盛りたかったのですが、店にはこれしかなかったので・・・

 

伊豆に引っ越してきてから、いろんな所で干されている天草を見掛けていましたが

どうやって調理するのかも解らず、ナベで煮るのだろうけどそんなに大きいナベは

持ってないなぁ~など思いながら眺めていました。

 

今回は良い機会なので作り方を伺ってみました。

そしたら・・・天草にも良い出来の時と、悪い出来の時があったり、干すのもただ干しておけば

いいのではなく、何回も水で洗って干して・洗って干して汚れを取り除いたり・・・・・

中でも一番 面倒くさい 大変そうなのは、煮込み!1時間半~2時間くらい、その時の天草の状況によって

時間を変えてひたすら煮詰めるそうです(~_~;)

 

有難くいただきました。

110526_1429~02

 

←こっちが「抹茶」

 

110526_1429~03

 

←こっちが「水ようかん」

 

どちらもとっても美味しかったです!

One Response to “天草バンザイ☆”

  • Thanks a whole lot for the downright post.this is the words that sustains me on target straight through my day. I’ve been searching around due to this site after being known as them at a colleague and was thrilled when i was able to locate it after trying to find while. Being a demanding blogger, i’m hopeful to remarked further ones taking initivative and contributing to town. True wished to comment to show my appreciation on your website as it is very intelligent to try and do, and several writers will not accumulate acknowledgment they deserve. I will be definite i’ll return to their office and will send several of my pals.

Leave a Reply

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

ログイン